Az Anya-talpaló pszichológus szakértőjének blogja

Ha az anya úgy dönt, hogy visszatér a munka világába, a bölcsőde/óvoda megkezdésénél fontos a fokozatosság elve. Nem véletlenül hívjuk ezt az időszakot beszoktatásnak. Már az elején érdemes felkészíteni a gyermeket mi várható egy ilyen helyen, és el kell mondani neki, hogy biztonságos környezetben lesz. Ha az anya érzelmei azt tükrözik, hogy az...

Szülőnek lenni az egyik legszebb feladat, no de annál nagyobb kihívást jelent életutunk során...Anyaként és apaként szinte természetes amikor tanácstalanok, vagy épp kíváncsiak vagyunk bizonyos dolgokra.


Heilmann Ágnes

Pszichológus

Klinikai és mentálhigiéniai gyermek - és ifjúság szakpszichológus jelölt

2013 - ban végeztem pszichológusként a Szegedi Tudományegyetemen. Óvodapszichológusként kezdtem el munkám Csongrád megyében. 2014 óta dolgozom Tolna Megyében, Szekszárdon. Szakértői bizottsági tevékenység keretében a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók diagnosztikai vizsgálatait végzem, és szakmai javaslatokkal segítem őket a nevelési - oktatási intézményekben történő ellátásukban. Jelenleg a Semmelweis Egyetem klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzés utolsó éves fázisában tartok. Pszichológusi tevékenységem során nemcsak a gyermek, hanem az őt körülvevő környezet került munkám előterébe. A családokkal való foglalkozás, és a családterápia szakmai érdeklődésem középpontjában áll. 

Ági
Ági