Nyakunkon a nyár! Éljük meg jól!

2018.05.26

Már csak 3 hét és beköszönt a vakáció. A gyerekek már nagyon várják, a szülők sokszor kevésbé. Nehéz megoldani ugyanis a mai világban, hogy a 3-4-5 hetes bölcsi/ovi, vagy akár 10 hetes iskolai szünetben a gyermekek felügyelete és ellátása biztosított legyen a dolgozó szülők mellett.

Régen, amikor én voltam gyerek talán egyszerűbb volt. Egy faluban laktunk az akkor már bőven nyugdíjas nagyszüleimmel és én az egész nyarat ott töltöttem. Egy körtefa árnyékában legtöbbször az udvaron. TV műsor nem volt napközben, maximum országgyűlés közvetítés. A környékbeli kis pajtásokkal jártunk össze, és találtunk ki játékot hol a málnabokorban, hol a lépcsőn ülve. Gyűjtöttünk csigát, bicikliztünk, és szívesen mentünk el a helyi kisboltba friss kenyérért. Az udvaron a műanyag babakorunkban használt fürdetőkádat töltöttük meg vízzel elképzelve ezzel, hogy éppen egy strandon vagyunk. Fogócskáztunk, bújócskáztunk és erre csörög a diót játszottunk. Készítettünk szappanbuborék fújóhoz folyadékot, fára másztunk és onnan ettük az éppen érő cseresznyét. A nagy melegben a hűvös szobában kártyáztunk vagy gazdálkodj okosanoztunk. Nem volt még telefonunk (vezetékes sem), de a megbeszélt időre mindig otthon voltunk, és ha kellett, a szüleink tudták, hogy hol keressenek minket. 

Élveztük a nyarat, mozogtunk, levegőn, pajtásokkal voltunk. 

Vajon Milu vagy Réka mit fog mesélni 20 év múlva az ő nyarairól? Biztos, hogy más lesz, mint az enyém. Ma már a sok kütyü az életünk része. De csak rajtam, rajtunk szülőkön múlik, hogy élményeket szerezzünk közösen. Éljük meg jól a nyári napokat! Lássuk meg a lehetőséget benne! Csináljunk egy családi bakancslistát (apró programokkal, játékokkal, amit a kicsik és mi is élvezünk) és valósítsuk meg közösen. 

Az én családi bakancslista tippjeimet hamarosan megosztom veletek.

De addig is, egy kis segítség a szünidő tervezéshez. 

Letölthető ajándék szünidő tervező naptár, hogy mindig be tudjátok írni, hogy ki merre tölti az adott napot.

Legyen ez életetek egyik legszebb nyara!

Mea :)