(Jobban) szeretem magam - vagyis a Mondj Igent Magadra kihívás 1. napja

2023.12.01

Alább olvashatod az 1. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megerősítő mondatunk: 

"Minden mosolyommal növelem az önbizalmamat és pozitív energiát sugárzok a világ felé."

A mai feladatunk:

Naponta többször is tudatosan mosolyogj, még akkor is, ha éppen nem érzed magad különösebben boldognak. Figyeld meg, hogyan változik a hangulatod és a körülötted lévők reakciója.

Tippek-trükkök-praktikák a mai naphoz:

  • keress egy képet, ami mosolyt csal az arcodra, akár ez lehet a háttérképed is

  • nézz bele a tükörbe, tegyél egy tükröt magaddal szembe

  • ha végképp nem megy máshogy, akkor tegyél egy ceruzát a szádba

A háttér, ami miatt ezt választottam:

Mi a nagy ügy a mosolygással? Egyszerűen fogalmazva: a mosoly csodákat tehet. Amikor valaki ránk mosolyog, általában visszamosolygunk. Egy kedves pillanat látványára a szánk is mosolyra húzódik. A mosoly nem csak a boldogságunkat fejezi ki, de javítja a közérzetünket, segít kapcsolódni másokhoz, és még a stresszt is csökkenti.

Tudtad, hogy a mosoly egy univerzális érzelem? Két teljesen különböző kultúrából érkező ember is megérti egymást egy mosoly segítségével. Amikor mosolygunk, még ha erőltetetten is, az agyunk azt gondolja, hogy boldogok vagyunk, és boldogsághormonokat szabadít fel.

De nem csak a hangulatunkat dobja fel a mosoly. Lazítja az izmokat, csökkenti a vérnyomást és az immunrendszerünket is erősíti. Ráadásul javítja az emberi kapcsolatainkat is – sokkal jobban kedvelünk olyan embereket, akik gyakran mosolyognak.

Ráadásul a mosolygó emberek állítólag tovább is élnek! Szóval, legyen szó a saját hangulatunk javításáról vagy mások kedvében járásról, a mosoly mindig jó választás. Mosolyogjunk többet – az életünk is szebbé válhat tőle!

Szóval: Mosolyogj!