"Én boldog, vidám emberekkel szeretnék foglalkozni, számukra alkotni olyan tárgyakat, amik boldoggá teszik őket, és így engem is."

2019.10.29

Vannak az életünkben igazi nagy pillanatok: ilyen az, amikor megtaláljuk a másik felünket és elhatározzuk, hogy összeházasodunk, de ugyanilyen óriási dolog az is, mikor gyermekünk születik. Olyan jó ezeket a nagy pillanatokat megünnepelni méltó módon. Linda, a Retrolett megálmodója, termékeivel ebben tud a segítségünkre lenni. Ma vele beszélgettem. 

Mesélj kérlek magadról egy picit!

Linda (Csombók Melinda) vagyok, két nagylányom -Anna és Bogi- és egy fantasztikus férjem -Miki- van. S hogy javítsuk otthon a nemi arányokat, (persze a gyerekek unszolására) lett egy nagyon cuki kutyusunk, Zénó.
A gyerekeim születése előtt a pénzügyi szektorban dolgoztam, de már akkor is nagyon szerettem a kreatív elfoglaltságokat. Nem mondom, hogy könnyű döntést hoztunk, mikor úgy döntöttünk, otthon maradok lányainkkal, feláldozva az addig elért karrieremet, hogy biztosítsam az otthoni nyugalmi bázist az egész kis családomnak. Szerencsére az idő (és a lányok szavai) visszaigazolta, hogy jó döntés volt, mert mindig biztonságban érezték magukat, bármi problémájuk is volt az oviban, suliban, anyára mindig lehetett számítani.

Hogy jött a pénzügyi szektor után egy ilyen kreatív vonal az életedbe?

Évek óta foglalkoztatott a dolog, hogy valamit szeretnék dolgozni, és amint kezdtem kijönni az anyataxi szerepből, és önállóak lettek a lányaim, ez az érzés igencsak felerősödött. Azt tudtam, hogy a régi munkámat már nem csinálnám, valami kreatívabb, időbeosztásban szabadabb munkát=hobbit kerestem.
2017-ben volt az unokatestvérem esküvője, ami megihletett. Ekkor jött az ötlet, hogy én boldog, vidám emberekkel szeretnék foglalkozni, számukra alkotni olyan tárgyakat, amik boldoggá teszik őket, és így engem is. Imádom a boldog visszajelzéseket olvasni, mert ezek mindig megerősítenek, hogy jó irányba haladok.
És ha már esküvő, akkor hamarosan következik a babavállalás is, ami szintén egy fantasztikus, boldog "állapot", így a kicsiknek is elkezdtem kreatív tárgyakat készíteni.
Különböző marketing konferenciákon vettem részt, valamint elvégeztem egy illusztrátor tanfolyamot is, hogy saját designokat tudjak szerkeszteni.

Hogy zajlik a munka a Retrolettben?

Tulajdonképpen mindent én csinálok. A férjem a csomagolásokban szokott segíteni, mert ő nagyon precíz, így tuti biztonságban megérkeznek a csomagok.
Én tervezem meg a képeket, beszerzem az alapanyagokat, megszerkesztem a megrendeléseket, elkészítem a termékeket. Szerkesztem a weboldalamat, Insta és Pinterest oldalamat, minden ügyfelemmel személyesen kommunikálok. Ez a személyes kommunikáció nagyon fontos a megrendelőimnek és nekem is, mert így tuti, hogy a legtökéletesebb terméket adom ki a kezeim közül.


Melyik a 3 kedvenc Retrolett terméked?

Az Alternatív vendégkönyvek (kimeríthetetlen tárháza), melyek szülinapokra is szuper ajándékok.
A Szülőköszöntő ajándékok esküvőre, anyák napjára, vagy csak úgy. Rengeteg féle megható szövegem közül lehet választani, garantáltan könnyeket csalogatnak ezek a tárgyak. Ide tartoznak a virágboxok, fotóhelyes szívek gravírozva, bortartók. 
A babás termékeim közül a névre szóló tortadísz macival, aminek a hasában cserélhetőek az évszámok, bármilyen színben el tudom készíteni.


Melyik terméket ajánlanád esküvő esetén egy jegyes párnak, esetleg nászajándékba és mit egy baba érkezésekor?

Nem könnyű a választás, mert minden termék a saját szüleményem, de talán az alternatív vendégkönyv a legmeghatározóbb termékem, amiben egy kis személyes történet is kivitelezhető. Ezt nászajándéknak is gyakran választják.
Babás termékek közt is nehéz a döntés, hiszen mindegyik termékemet imádom, de talán a macis névtábla, és tortadísz a legmenőbb. A névtábla a baba születési adatait tartalmazza, és fotó is tehető bele, a tortadísz névreszóló és több évig használható.


Vannak a babás és esküvős termékeken kívül egyéb alkotásaid is?

Születésnapokra, évfordulókra, nyugdíjba vonulás alkalmából, Karácsonyra és megemlékezésre is készítek termékeket.
Saját fotós hűtőmágneseket szerkesztettem , amikre egyedi felirat is kérhető, melyet cégek is szoktak rendelni tőlem egyedi ajándéktárgynak.

Hol lehet személyesen megnézni a termékeidet?

Esküvő kiállításokon szoktam bemutatkozni tavasszal és ősszel, de idén novemberben (2019. november 30-án) megtartom az első nyílt napomat a Gellért tér mellett, ahol az esküvői termékeim mellett a babás termékeim (és egyéb termékeim) is megtekinthetők.
Emellett a műhelyemben is meg lehet nézni néhány alkotásomat, bár a termékeim nagy részét megrendelésre készítem, így minimális a készletem.


www.retrolett.hu
www.facebook.com/retrolett.hu