Mesekönyv, ami megkönnyíti az ovi kezdést

2018.08.23

Pár nap és egy újabb fejezet kezdetéhez érkezünk: Réka és Milu is óvodás lesz. Igaz, hogy ez nem az első alkalom, hogy közösségbe mennek, mert korábban bölcsisek voltak. Ettől függetlenül a kezdésig hátralévő napokban tudatosan készülünk velük arra, hogy jól vegyék ezt a változást. Ezért sokat beszélgetünk, mondókázunk az oviról, elkirándulunk az épülethez, felfedezve a környező lehetőségeket. És most arra gondoltam, hogy az esti mesébe is becsempészem az óvodát. 

Egy szerethető, kedves történetet kerestem, amivel nekik (és nekem is) könnyebben megy ez a váltás.

Farkas Nóra Összeköt a szeretet  című beszoktatós mesekönyvére esett a választásom. Bevallom, én már mesekönyvet is csak úgy veszek meg, ill. olvasok a gyerekeknek, ha előtte elolvastam. És ezt elolvastam és a hideg szaladgált a hátamon (jó értelemben :)). 

Egy érzelmes történet anyáról és fiáról, akik első ízben szakadnak el egymástól. A kisfiúról, Kobakról, aki kedvenc macijával indul az oviba, ahova először nem akar menni. Nem érti miért is kellene mennie oda egyedül, amikor az anyukája azt ígérte, hogy mindig ott lesz neki. Az anyukája elmeséli Kobaknak, hogy hogyan is éltek ők kettecskén, mielőtt megszületett, és hogy a köldökzsinór elvágása óta, honnan is érezheti Kobak anya szeretetét. És végezetül egy "eszközt" is ad Kobak (és minden anyuka) kezébe: egy varázskavicsot, amit bármikor elő tud venni az óvodában Kobak (vagy akár a mi gyermekünk is), ha hiányzik neki az anyukája.

Minden hasonló cipőben járó anyukának szeretettel ajánlom.

Jó felkészülést! Egy dolgot ne felejtsetek, hogy a beszoktatás gördülékenységéért mi anyukák nagyon sokat tudunk tenni. 

Üdv: Mea

2017. szeptember 

amikor először léptük át a bölcsőde kapuját Rékával