Muffint sütöttünk

2018.06.17

Egy egyszerű receptet már a 2-3 éves gyerekekkel is el lehet közösen készíteni. A múltkor palacsintát sütöttünk együtt. Imádták megtölteni kakaóval, túróval. Most egy csokis muffint választottunk. Egészséges, és meg lehet akár laktóz és gluténmentesnek is csinálni. 

Reggelire, tízóraira, uzsonnára is jó, egy picit olyan, mint a brownie. 

Ez volt a receptünk:

Csokis muffin zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 12 púpos evőkanál apróbb szemű zabpehely
  • 6 csapott evőkanál holland kakaópor
  • 6 evőkanál barna cukor vagy méz (vagy alternatív édesítő)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • maréknyi mazsola, vörös áfonya, bármilyen aszalt gyümölcs
  • 2,5 dl tej (vagy növényi tej)
  • 2 evőkanál lenmagpehely 5 evőkanál vízzel elkeverve (vagy 2 tojás)

Elkészítés: A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk először a tej (vagy magtej) felét, majd a tojást vagy a lenmagpehely-víz keverékét, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet (magtejet).

A masszát egyenletesen elosztjuk egy 12 adagos muffinformába, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 30-35 perceig sütjük. Tűpróbával, fogpiszkálóval ellenőrizhető, hogy kellően átsült-e, direkt jó, ha a belseje kicsit ragacsos...