Miért érdemes szakszerű, hozzáértő edzővel, jól felépített edzéstervvel edzeni?

2018.02.11

Miért jó edzővel dolgozni?

Biztonságos, hisz kontroll alatt biztos, hogy helyesen hajtod végre a gyakorlatokat, így elkerülhetők a sérülések; Ne feledjük, a sérülések nagy százalékban a helytelenül kivitelezett mozdulatokból származnak! A személyi edző ellenőriz, és segít, hogy mindig tökéletesen végezd el a feladatot!

Hatékony, eredményes, hisz szakszerű, személyre szabott edzéstervvel dolgozhatsz; Egy jó edző ténylegesen személyre szabja az edzéstervedet, és végig melletted van az edzés során is!

Milyen egy jó edző?

Mindenképpen elbeszélget Veled, mielõtt edzeni kezdenétek! Részletesen kikérdez, állapotfelmérést végez. Az edzésterved csak így szabható személyre!

Amennyiben mozgásszervi problémád van, tud ajánlani neked masszõrt, gyógytornászt, akivel összedolgozva, segíthetnek Neked.

Kikérdez az étkezési szokásaidról is, és tanácsot ad e téren is!

Edzés közben csak rád figyel, nem beszélget másokkal, nem telefonálgat.

Részletes feljegyzéseket vezet rólad, és a fejlõdésedhez igazítja az edzéstervet!

Szakmailag képzett (nem csak fitnesz instruktori, hanem személyi edzői képesítéssel is rendelkezik!), nem csak a gépeket ismeri, hanem egyéb funkcionális eszközöket is használ az edzések során;

Nem hanyagolja el a bemelegítést, és a nyújtást sem;

Bemutatja vagy kellőképpen elmagyarázza a gyakorlatokat;

A jó edzõ empatikus, de kellőképp szigorú, türelmes, és motivál edzés közben.

Megfelelő a motiváció: a dicséret, biztatás, lelkesítés, hibajavítás által, és így nincs lazítás, hisz az edződ végig melletted van! 

Ha tudod magadról, hogy otthon, egyedül ellazsálod a gyakorlatokat, nem vagy kellőképpen fegyelmezett, és szigorú önmagadhoz, ha nem vagy képes motiválni önmagad, akkor, mindenképpen keress fel egy szakembert! 

Monori Márta - személyi edző 

www.mozogjmartival.hu