Manómenü

2018.06.25

Az, vagy, amit megeszel! tartja a mondás és ez különösen igaz a Picurok esetén. Ambrus Évivel a ManóMenü megálmodójával, arról beszélgettünk, hogy az étkezés hogyan segítette őt hozzá az egyik álmához, a kisfia megszületéséhez. Ezek után pedig nem volt kétség, hogy a kisfiánál már a kezdetektől figyel a táplálkozásra. A hozzátáplálást szívvel-lélekkel kezdte meg, és hát a környezete is felfigyelt Évi kreatív megoldásaira, fantasztikus receptjeire. Majd ebből megszületett a ManóMenü.

Hogy toppant be az életedbe az egészséges táplálkozás?

Esküvő után egyből szerettünk volna babát, de "valamiért" nem jött össze... vizsgálgattak jobbra balra ahogy ez ilyenkor lenni szokott, volt petevezeték átfestés, minden, én is és a férjem is, makk egészségesek vagyunk nem értik mi a gond 🙅aztán új dokihoz kerültem, aki elküldött terheléses cukorvizsgálatra ahol kiderült, hogy IR-es vagyok (inzulinrezisztencia), mivel a klasszikus tünetek nálam nem jelentkeztek, ezt soha nem is vizsgálták....

Szó szerint borzasztóak voltak az eredményeim, és azt mondta az orvosom, hogy sürgősen változtassak az életmódomon, mert nemhogy babánk nem lesz, hanem komoly gondjaim lesznek.

És az a durva, hogy nem kellett egetverően sok mindent változtatni, csak azt hogy egyek egy nap 5x az addigi 2-3 helyett, egyek több zöldséget, ne egyek cukrot, és ha lehet teljes kiőrlésű gabonákat fogyasszak, illetve a gyors és lassú szénhidrátra figyeljek oda mikor mit eszek.

Ez ha belegondolsz nem nagy dolog ez lenne a normális....

Ja meg persze a testmozgás, de azt mondta ha csak sétálni megyek el egy héten 3x már az is tök jó.

Na ezt elkezdtem betartani, ekkor 2013 novembere volt...

Azt mondta az orvos 1 év, míg eredmény lesz...

2014 májusában terhes lettem, gyógyszerek és egyéb kezelés nélkül....

Ő is nehezen hitte, meg mi is... de gyakorlatilag annak, hogy egy icipicit elkezdtem odafigyelni, hogy hogyan táplálkozom ilyen hatalmas változást hozott.

Nyilván ezután mivel a saját bőrömön tapasztaltam meg, a fiam táplálkozásra is jobban figyelek.

Eljött a hozzátáplálás időszaka a kisfiad életében. Mit tapasztaltál?

Amikor aktuálissá vált a hozzátáplálás, sorra jöttek velem szembe az egymásnak ellentmondó információk, vélemények. Nagyon nehéz helyzetben voltam, csakúgy mint az anyukák 99%-a. Talán, mint te...

A kisfiam jövőjét nem pénzzel akartam megalapozni, hanem azzal, hogy a lehető legkörültekintőbb és legprofibb módon indítom el az élet rögös útján. Úgy véltem és gondolom most is, hogy az egészségére úgy leszek leginkább pozitív hatással, hogy ameddig csak tudom, finom, de egészséges étellel táplálom. Éppen ezért elkezdtem képezni magam, és minden időmet azzal töltöttem, hogy utánajárjak, vajon mik azok a dolgok-eszközök-ételek, amelyek kellenek ahhoz, hogy a célom elérjem. De folyamatosan volt bennem egy megérzés, ez olyan tudjátok női képesség, ami azt súgta, Évi ezzel a gondolkodással nem vagy egyedül! Ennek hatására - ugyan kérdőjelekkel a fejemben - , de próbát tettem és elindítottam a Manómenü Facebook csoportot. És lásd, mint az esetek nagy többségében a női megérzés, beigazolást nyert. Mára a kis csoportunk közösséggé fejlődött, amihez lassan 30000-en csatlakoztatok.

Nemrég pedig megszületett egy ingyenes ManóMenü Applikáció is:

Igen, ez az én vállalásom az Anyák közössége felé.. mert valaki ott a telefon vagy számítógép másik oldalán az én fiam szerelmét és barátait neveli... nekem ők legalább olyan fontosak!

A mai felgyorsult rohanó világban az időhiány miatt sokszor kénytelenek vagyunk az egyszerűbb és gyorsabb megoldások felé fordulni.

Ebben az eszközben egy helyen találnak az anyukák rövid cikkeket, hasznos információkat, recepteket, szakembereket és elérhetőségeket. A kedvenc receptjeikhez bevásárlólistát készíthetnek, segítséget találnak az első 20 hétre, nyomon követhetik gyermekeik fejlődését, és még sok-sok kis praktikus dolgot megtalálnak benne. És ezek folyamatosan, napról napra bővülni fognak...

Ez Magyarország első hozzátáplálási applikációja, melyet ingyenesen le tudnak tölteni IOS és Android készülékekre is az anyukák. 🙂

Az appot folyamatosan fejleszteni és frissíteni fogjuk, szeretnénk a visszajelzéseket is beépíteni, amelyeket az alábbi címre örömmel várjuk: app@manomenu.hu.