Lakásfelújítási támogatás - Hogy tudok élni vele, ha nincs megtakarításom, amit a munkálatokra fordíthatok?

2020.11.27

Azt már tudjuk, hogy 2021. januárjától lesz elérhető a lakásfelújítási támogatás, melynek keretén belül a legalább 1 gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek 50 %-át, maximum 3 millió Ft-ot a Magyar Állam utólag visszatérít. 

De mit tegyünk akkor, ha nem tudjuk megelőlegezni a visszatérítendő összeget vagy egyáltalán nincs önerőnk a munkálatok elvégzéséhez?

Ilyenkor amennyiben hitelképesek vagyunk a bankok különböző hitelkonstrukcióit hívhatjuk majd segítségül.
Azonban nem mindegy az, hogy melyik konstrukciót is választjuk. 

Nézzünk csak egy példát.

Minta családunk 6 millió Ft-os felújítást tervez, ahol a tető felújítása mellett a családi ház nyílászáróit is tervezik kicserélni. Nincsen sajnos megtakarításuk, amit az otthonuk megújítása érdekében fel tudnának használni.

Így a teljes összegre, 6 millió Ft-ra hitelt terveznek felvenni vmelyik Banknál, amiből 3 millió Ft-ot előtörlesztenek majd azt követően, hogy az Államtól visszakapták a támogatás összegét.

A felújítási terveink megvalósításához személyi kölcsönt, szabad felhasználású jelzáloghitelt és felújítási célú lakáshitel-t is igénybe tudunk venni. Azonban nagyon fontos, hogy kiválasszuk a lehetőségeinkhez képest, a számunkra legkedvezőbb konstrukciót. Ebben tudnak az olyan független pénzügyi tanácsadók segíteni, mint amilyenek mi is vagyunk a Pénzügyi-talpalónál. Tanácsadásunk ingyenes, ha igénybe kívánod venni, kérjük töltsd ki ezt az előszűrő kérdőívet és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot. 

Amennyiben a 6 millió Ft hitelt 20 éves futamidőre veszi fel a példa családunk, úgy a havi törlesztőrészletük a banki konstrukció, valamint a bank függvényében jelzáloghitel esetén 33 000 Ft-és  58 000 Ft is lehet. A legkedvezőbb törlesztőrészlet majdnem a fele a legkedvezőtlenebbnek. 

Ha szeretnétek megtalálni a számotokra legkedvezőbb konstrukciót, akkor keressetek minket. Miután kollégáimmal megismertünk titeket, az összes bank ajánlatot végignézve mutatjuk meg nektek a legjobbakat (minimum 3 ajánlatot). Így nem kell az összes bankot végigjárnotok. Sőt a hitelfelvétel során a teljes folyamaton végig kísérünk és támogatunk benneteket, mindezt ingyenesen.