5 esőálló családi programtipp Keszthely és környékére 2020 nyarán

2020.06.16

Kép forrása: www.gyenesdias.hu, www.sumegvar.hu

Ezúttal a Balaton nyugati csücskét vesszük nagyító alá Keszthelytől Szigligetig és nézzük meg, hogy milyen családbarát programokkal tölthetjük el arrafelé az időt az idei nyáron, figyelembe véve a jelenlegi járványügyi előírásokat. 

1. Ha strandolnánk - Jó időben irány a Balaton, rossz időben Kehidakustány

Vonyarcvashegyi Lido strand gyerekmedencével, animációval, játszótérrel, kalandhajó mobil játszóházzal és minigolffal is várja a családokat.  A Gyenesdiási  Játékstrand  a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol családbarát szolgáltatások, szórakoztató animációs programok ígérnek élményteli napokat.  

Kehidakustány-ban a Kehida Termál vár minket, ahol rossz idő esetén a fedett élmény és termálfürdőben pancsolhat a család.

2. Ha állatokkal ismerkedne a család - Festetics Állatpark - Keszthely és Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Láthatók az Állatparkban őshonos szarvasmarhafajták, juhfajták, lófajták, nemesített magyar kecske, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, víziszárnyasok, magyar fodros tollú lúd, gyöngytyúk, kutyafajták. A hazai vadfajok közül például gímszarvassal, dámvaddal, valamint vaddisznóval találkozhatnak az érdeklődők. Az állatpark területén található kisállat simogató, homokozó és egy játszótér is.  

A Bivalyrezervátumban él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. 

3. Ha van dinó rajongó és/vagy kalandvágyó a családban - Rezi dinó és kalandpark

A kalandvágyó kicsik és nagyok a  Rezi Dinó- és Kalandpark többszintes kötélpályáin tesztelhetik bátorságukat és erőnlétüket. A 23 ezer négyzetméteren elterülő Dinópark a 230 millió éves időutazáson túl, kültéri játékaival egész napos kikapcsolódást nyújt kicsiknek, nagyoknak.

4. Ha vonz minket a középkori várak élete - Sümegi Vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A család minden tagja élvezheti az interaktív bemutatókat, ahol tényleg belecsöppenhetünk a vár életébe, a várfalakon mászkálást és a vár tövében található szuper játszóteret, de találunk itt állatsimogatót is.

5. Ha Keszthelyen járunk - Festetics kastély, vizi játszótér, hajókirándulás

Az ország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélyát és pazar angol parkját gyerekekkel is érdemes felkeresni. A Festetics család egykori birtokán működő Helikon Kastélymúzeum több attrakciója is izgalmas élmény: pl. a Modellvasút kiállítás, a Pálmaház vagy a Festetics Madárpark. A napot folytathatjuk a Balaton-parton, ahol a játszóterek közül kihagyhatatlan a vizi játszótér, majd a hajóállomáson sétahajóra szállhatunk.

Kedvezményes szállásajánlatok a környéken

Reklám 


Az Akciós utazási ajánlatokat a www.anyatalpalo.hu weboldal a www.relax7.hu weboldalról, mint reklám felületet biztosító veszi át. Az utazási ajánlatok részleteit a hivatkozott www.relax7.hu oldal tartalmazza. Az Anya-talpaló oldal minden felelősséget kizár a reklámozott utak megvásárlását, valamint beváltását illetően. Az utazási ajánlat vonatkozásában szerződéses kapcsolat a vásárló és a www.relax7.hu oldalon hirdető partner között jön létre, az Ajánlattal kapcsolatosan sem az Anya-talpaló oldal, sem a relax.hu nem szerződő fél. Bővebb információk itt.