(Jobban) szeretem magam kihívás - 6. napja

2023.12.06

Alább olvashatod a 6. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megeresítő mondatunk:


Önismereti feladatunk mára: Szedj össze 3 dolgot, amit ma szeretsz és amire büszke vagy magadban. Ez magában foglalhatja a fizikai jellemzőket, személyiségvonásokat, képességeket, eredményeket vagy bármilyen pozitív aspektust. Például az egyik büszkeséged lehet az is, hogy büszke vagy arra, hogy csinálod ezt a kihívást lelkesen. 

Le is írhatod ezeket akár a jegyzetfüzetedbe, vagy az adott naphoz a határidőnaplódba, esetleg a digitális calendárodba. De én például előszeretettel vetem be ezt a feladatot a gyerekeimmel való esti összebújásnál. Arra kérem őket, hogy mondjanak 3 dolgot, amit ma szerettek magukban, amikre büszkék, majd én is mondok 3-at.

Az öndicséret nem hiúság; ez az elismerés egyik legtisztább formája. Ha te nem ismered el a saját érdemeidet, ki fogja. Önmagad dicsérete nem csupán önbizalomépítés; ez egy erős emlékeztető arra, hogy mennyire értékes vagy.
A saját sikereink dicsérése motiválhat minket további kitartásra és fejlődésre. Segít a negatív gondolatok és az önkritika leküzdésében.
Az önmagunk iránti pozitív hozzáállás pedig javítja a mentális jólétünket és a boldogság érzését.


"A legjobb módja annak, hogy mások elismerjék az érdemeidet, ha te magad is elismered és dicséred őket." – Denis Waitley

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)