(Jobban) szeretem magam - vagyis a Mondj Igent Magadra kihívás 5. napja

2023.12.05

Alább olvashatod a 5. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megeresítő mondatunk:

"Az erősségeim világítótornyok az életem útján"

Önismereti feladatunk mára: Készíts egy vizuális emlékeztetőt (pl. kép, szófelhő) az erősségeidről, és helyezd el egy olyan helyen, ahol sokszor rá pillanthatsz.

Többféleképpen vizualizálhatod az erősségeidet, válaszd ki a szívedhez legkedvesebb verziót:

Az erősségeink útmutatóként szolgálnak, segítve minket az életünk során felmerülő kihívások és lehetőségek megközelítésében. Ahogy a világítótornyok a hajósoknak segítenek tájékozódni és biztonságos útvonalat találni, úgy az erősségeink irányt mutatnak számunkra, segítve a céljaink elérését és a nehézségek leküzdését.

Többféleképpen vizualizálhatod az erősségeidet, válaszd ki a szívedhez legkedvesebb verziót:
Ezen a képen éppen a fás vizualizációt csináltuk egy női körben
Ezen a képen éppen a fás vizualizációt csináltuk egy női körben
  • Telefon Háttérkép: Készíts egy személyre szabott képet, olyat ami kiemeli az erősségeidet, és állítsd be a telefonod háttérképének.

  • Emoji Karakterek: Használj emoji karaktereket egy üzenetben vagy jegyzetben, ahol minden emoji egy-egy erősségedet szimbolizálja.

  • Bögre Felirat: Tervezz meg és rendelj egy bögrét, amire az erősségeid kerülnek, hogy minden reggeli kávé vagy tea időben emlékeztessen rájuk.

  • Fali Kép vagy Poszter: Készíts egy nagyobb méretű vizuális művet, például egy posztert vagy vászonképet, amely az erősségeidet ábrázolja, és helyezd el egy jól látható helyen.

  • Naptár vagy Tervező: Integráld az erősségeidet egy naptárba vagy tervezőbe, ahol minden hónap vagy hét egy-egy különleges erősségedre fókuszál.

  • Erősségek Fából: Készíts egy "Erősségek Fáját", ahol minden ág egy-egy erősségedet jelképezi. Rajzolj egy fát papírra vagy kartonra, és írd rá az erősségeidet az ágakra. Ezután díszítheted tovább matricákkal, színekkel, vagy akár valós levelekkel, virágokkal.

  • Erősségek Karkötő vagy Ékszer: Készíts egy karkötőt vagy más ékszert, ahol minden gyöngy vagy elem egy-egy erősségedet jelképezi. Választhatsz színeket, formákat, vagy akár betűkkel ellátott gyöngyöket, hogy még személyesebb legyen.

  • Vizuális Könyvjelzők:Tervezz és készíts saját könyvjelzőket, amelyek az erősségeidet tartalmazzák. Ez a módszer különösen hatékony, ha szeretsz olvasni, hiszen minden olvasási alkalommal emlékeztetni fognak az erősségeidre.

  • Erősségek Üveg: Készíts egy "Erősségek Üveg"-et, ahol kis papírdarabokra írod az erősségeidet, és beteszed őket egy átlátszó üvegbe. Az üveget teheted az asztalodra, és minden nap kivehetsz egyet, hogy emlékeztesse magad az adott erősségedre.

  • Erősségek Puzzle: Készíts egy saját puzzle-t, amelynek darabjain az erősségeid vannak feltüntetve. Összerakva egy teljes képet kapnál, ami szimbolizálja, hogy az összes erősséged együtt alkotja a teljes képet rólad.

Miért jó, ha ezt teszed? 

Folyamatos Emlékeztető: A vizuális emlékeztetők segítenek nekünk mindig szem előtt tartani az erősségeinket, különösen akkor, amikor szükségünk van rájuk a motivációhoz vagy az önbizalomhoz.

Pozitív Önérzet: A rendszeresen látható erősségeink emlékeztetnek minket a saját értékünkre és képességeinkre, ami növeli a pozitív önérzetet.

Személyre Szabás: A saját készítésű emlékeztetők lehetővé teszik számunkra, hogy személyre szabott módon fejezzük ki magunkat és az erősségeinket.

Kreatív Kifejezés: A kreatív folyamat, amely során az erősségeinket vizualizáljuk, segít elmélyíteni az önismeretünket és erősíti a kapcsolatot önmagunkkal.

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)