(Jobban) szeretem magam - vagyis a Mondj Igent Magadra kihívás 3. napja

2023.12.03

Alább olvashatod a 3. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megeresítő mondatunk: 


"Bátran fejezem ki önmagam kreatív módon, ami gazdagítja az életem."

Önismereti feladatunk mára:

Foglalkozz ma valamilyen kreatív tevékenységgel. 4 hét múlva Szenteste, így a mai feladatodat arra is kihasználhatod, hogy az otthonodat készíted fel rá. Csak csempéssz bele valami mást, mint szoktál.
Azért, hogy ne felejtsem el, hogy a mosolygás sokkal jobb, mint a csoki én ezt a hóembert választottam mint kreatív tevékenység. A kislányommal együtt készítettük el a szobája ajtajára. És most minden alkalommal, amikor elmegyek előtte biztos, hogy mosolygok egyet.

De süthettek mézeskalácsot is mosolygós Mézi figurával. Belevághatsz egy naplóírásba is mától, ahol leírod/kiírod magadból a történéseket. Festhetsz, rajzolhatsz, ragadj meg egy üveget, mintha mikrofon lenne és énekeld el a kedvenc dalodat, vagy táncolj rá egy nagyot. Esetleg ugorj neki az idei évi képek rendezgetésének: készíts montázsképet a legjobb pillanatokból, naptárt jövőre vagy akár egy fotókönyvet. Ezek zseniális ajándékok is tudnak lenni a családnak (főleg a nagyszülői frontnak).

Miért jó, ha ezt teszed?
  • Kapcsolatteremtés és Közösségi Összetartozás: A kreatív tevékenységek gyakran közösségi elemekkel járnak, lehetőséget adva az embereknek, hogy kapcsolatokat építsenek és megosszák egymással tapasztalataikat.

  • Pozitív Önértékelés: A kreativitás által létrehozott művek büszkeséget és elégedettséget kelthetnek, ami javítja az önbecsülést és az önértékelést.

  • Kreativitás és Innováció: A kreatív folyamatok gyakorlása fejleszti a kreatív gondolkodást és problémamegoldó képességeket, ami más életterületeken is hasznos lehet.

  • Önismeret Fejlesztése: A kreatív tevékenységeken keresztül jobban megismerheted önmagadat, felfedezve új érdeklődési köröket, képességeket és személyes értékeket.

  • Érzelmi Felszabadulás: A kreatív önkifejezés segít feldolgozni és kifejezni az érzelmeket, ami csökkenti a stresszt és az érzelmi feszültséget.