(Jobban) szeretem magam kihívás - 7. napja

2023.12.07

Alább olvashatod a 7. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megeresítő mondatunk:

Hoztam egy inspiráló kisfilmet is neked a mai témánkhoz. 

A film egy kisfiúról szól, aki a XIX. században élt és Tommynak hívták. Szegénynek nagyon nehezen ment a tanulás. Úgy látszott, nem is lesz képes folytatni. A tanára lemondott róla: megmondta Tommy édesanyjának, hogy a fia soha nem fogja sokra vinni, mert képtelen tanulni, s megkérte, vigye haza, ne hozza többé iskolába.

De az édesanyának más volt a véleménye, ő hitt benne, a pozitív gondolkodásban és a szeretet hatalmában. Elkezdte tehát otthon tanítani a fiát, és mindig, amikor Tommy kudarcot vallott, bátorította arra, hogy tovább próbálkozzon. Bizony megérte, hogy az édesanya biztatta fiát, hiszen Tommy felnőtt korában feltaláló lett, s több mint ezer találmányt szabadalmaztatott, többek között a fonográfot és az izzólámpát. Ő volt Thomas Edison.

Milyen jó, hogy az édesanyja pozitívan tudta megközelíteni ezt a helyzetet és hitt ebbe a "fiúba". Szegényebb lenne a világ nélküle.

Gondolj bele, milyen csodákra lennél Te is képes, ha hinnél magadba. A mai napon szeretném, ha a pozitív oldaladat erősítenénk. 

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)