(Jobban) szeretem magam kihívás 23. napja

2023.12.23

A kislányom (8) ezzel a képen látható a házi feladattal jött haza a téli szünetre. Mosollyal az arcán közölte hogy ez az ő bakancslistája. És egyből tette is fel a kérdést: "Melyikkel kezdjük, Anya?"

Annyira lelkes lett, hogy egyből azt jutatta eszembe, hogy régen én is írtam Bakancslistát. Volt szingli bakancslistám, de volt szülés előtti mit akarok még megcsinálni mielőtt nagybetűs Anya, leszek listám is.

De az elmúlt években ez elmaradt, őszintén be kell vallanom neked. És ez a papír most arra emlékeztetett, hogy érdemes leporolnom ezt az eszközt.

Mert régen is tudott és hiszem, hogy most is tud egy bakancslista segíteni abban, hogy - tisztázzam, hogy mik azok a dolgok, amelyeket igazán meg szeretnék valósítani. - A listán szereplő célok inspirációt adnak és motiválnak a mindennapokban. - Segít fókuszálni arra, ami igazán fontos számomra, és nem elveszíteni a céljaimat a mindennapi teendők között. - Lehetőséget ad arra, hogy elgondolkodjak saját vágyaimon és céljaimon. - És iszonyat nagy öröm, amikor kihúzhatok egy elemet a listáról, ami azt jelenti, hogy megvalósítottam valamit, amit fontosnak tartottam

Ezen felbuzdúlva egyből kezdeményeztem is itthon, hogy készítsünk egy családi bakancslistát a téli szünetre. Mindenki 3 dolgot írhat fel egy papírra, amit megvalósítunk. Mondanom sem kell mindenki lelkes lett: lesz itt igennap, pizsamanap, fordított nap is. :)

De tudtam, hogy ennek a papírosnak itt nem ér véget még most a szerepe. Itt, a Mondj Igent Magadra kihívás utolsó előtti napján talán nem is tudnék jobb feladatot adni, mint azt, hogy írd meg a Te 2024-es bakancslistádat az önszeretet jegyében. Legalább 5 dolgot írj rá, amire igazán vágysz jövőre. Olyat írj, ami rólad szól, neked fontos. Kérlek, hogy most magadat tedd az első helyre, legalább arra az 5-10 percre, amíg ezen gondolkozolÉs ha megvan, tedd ezt a listát olyan helyre, ahol legalább hetente egyszer meglátod.

A kép Korfún készült, amikor szabadságra mentem magammal. :)
A kép Korfún készült, amikor szabadságra mentem magammal. :)

Az én 2024-es bakancslistámon biztosan tudom, hogy lesz egy olyan tétel, hogy elutazni egyedül néhány napra. Ezt úgy hívom, hogy szabadságra megyek magammal. Szó szerint értsd, egyedül nekivágok a nagyvilágnak. És nem azért megyek egyedül, mert nincs, aki jönne velem. A múltkor is mikor a repülőtérről küldtem egy képet a barátnőimnek, ketten is írták, hogy miért nem szóltam, hogy megyek, ők is jöttek volna velem. De nem jöhettek, mert ennek pont az a lényege, hogy van az évben 24-48-96 óra, amikor végre meghallom a belső hangomat az egyedüllétben. Nem nyomják el a feladatok, a napi rutin. Hanem tényleg néhány napig csak magamra fókuszálok. Amikor 2023 szeptemberében Korfun voltam szabadságon magammal, akkor kezdtem írni azt a "könyvemet", amiből a Facebook csoportban osztottam meg egy kis ízelítőt, és aminek a befejezése talán rákerül az én listámra jövőre. ;)

És nálad mi az, ami biztos, hogy szerepelni fog?

Szép napot:

Mea

U.i: A bakancslista című filmet láttad? Egy 2007-es amerikai filmdráma, melyben Jack Nicholson és Morgan Freeman játszik főszerepet. A film cselekménye két rákos betegről szól, akik elhatározzák, hogy együtt utaznak és különféle kívánságokat teljesítenek a bakancslitájukról, mielőtt meghalnak. Ha nem láttad, szívből ajánlom.


Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)