(Jobban) szeretem magam kihívás 18. napja

2023.12.18


Mit szólnál egy másfajta megközelítéshez ezen a karácsonyon?

Ahogy a karácsony közeledik, és mindössze hat nap választ el minket ettől a varázslatos ünneptől, szeretnék néhány gondolatot megosztani Veled. Az elmúlt hetekben csodálatosan haladtál a "Mondj igent magadra" kihívásban, és most itt az ideje, hogy ezt a belső erőt és önbizalmat a karácsonyi készülődésbe is becsempésszük.

Először is, engedjük meg magunknak, hogy idén másképp közelítsünk a karácsonyhoz. Ne törekedjünk a tökéletesre; a 80%-os is több mint elegendő. Képzeld el, hogy mennyivel nyugodtabban telnek az ünnepek, ha nem kell hatféle süteményt sütni, vagy hétféle ételt előkészíteni. A lényeg nem a mennyiség, hanem a minőség és a szeretet, amit belefektetünk.

Ma arra bíztatlak, hogy meditálj pár percet. A karácsonyi rohanás közepette engedj meg magadnak 5, 10, vagy akár 20 percet csak magadra, ahol a légzésre, egy mantrára vagy egy nyugtató képre koncentrálsz. De használhatsz hozzá vezetett meditációt is.

A meditáció segít csökkenteni a stresszt, növelni a tudatosságot és belső békét teremteni. Ezáltal tisztábban látod majd, mi igazán fontos az ünnepi időszakban, és hogyan tudod a legjobban élvezni ezt a különleges időt szeretteiddel.

Ez az email arra szolgál, hogy emlékeztesselek: Te magad vagy a legnagyobb ajándék, amit adhatsz a körülötted lévőknek. Az, hogy jelen vagy, nyugodt és kiegyensúlyozott, többet ér, mint bármilyen tökéletesen elkészített étel vagy sütemény.

Engedd meg magadnak, hogy ezen a karácsonyon valóban ott legyél, testben és lélekben. Tedd ezt magadért, és azokért, akiket szeretsz.

Ünnepi öleléssel,

Mea

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)