(Jobban) szeretem magam kihívás - 15. napja

2023.12.15

A 15. nap - a kapcsolatokról fog szólni még mindig. De most az új kapcsolatokról.  

"A jó élethez vezető út jó emberi kapcsolatokkal van kikövezve."

Emlékszel a tegnap említett kutatásra? (Ha még nem nézted meg ennek a kutatásnak a TED videóját, és szeretnéd, akkor alább  becsempésztem neked).

Egyszer olvastam egy megközelítést arról, hogy az élet egy vonat utazás (alább ezt is beteszem neked): felszállunk, együtt utazunk, amíg közös a célunk, majd eljön az idő, amikor egyesek leszállnak, és újak szállnak fel.

Ezért különösen fontos, hogy nyitott szemmel nézzünk az új arcokra. Kapcsolódni másokhoz nem csak érdekes és tanulságos lehet, de hozzájárulhat jóllétünkhöz is.

A mai feladatod: Kapcsolódj ma egy idegennel! Lehet, hogy ez egy elég erős komfortzónaátlépés neked. De itt van néhány tipp, hogyan teheted ezt, de a fantáziádat is szabadon eresztheted:

Mosolyogj csak egyszerűen egy idegenre. Egy kedves mosoly csodákat tehet, és lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre. Figyeld, hányan mosolyognak vissza rád.

Kezdeményezz egy rövid beszélgetést. Például a kávézóban, a buszon, vagy sorban állás közben. Egyszerű kérdésekkel kezdj, mint például "Milyen könyvet olvas?" vagy "Ön szereti ezt a kávézót?" De ha nem kérdéssel kezdesz az még jobb: "A múltkor én is néztem a könyvesboltban ezt a könyvet, azóta bánom, hogy nem vettem meg.". "Remélem olyan finom is ez a kávé, mint ahogy kinéz." És ezekre a kijelentésekre is rá tud csatlakozni a másik. Próbáld csak ki.

Segíts valakinek. Lehet ez egy ajtó nyitva tartása, vagy segítség nyújtása egy tárgy elérésében. A segítségnyújtás közelebb hozhat az emberekhez, és egyből beszélgetésbe is kezdhettek.

Pozitív kapcsolatok kialakítása segíthet abban, hogy jobban szeresd magadat. Amikor valaki elfogad és értékel, az erősíti az önbecsülésedet és önbizalmadat. Mások támogatásával könnyebben látod meg saját értékeidet és erősségeidet, ami hozzájárul az önszeretethez.

Szóval gyere csak ki ma picit a komfortzónából és irány kapcsolódni!

És akkor az említett írás:

AZ ÉLET VONATÁN

Születéskor felszállunk a vonatra és találkozunk a szüleinkkel. És hisszük, hogy mindig velünk fognak utazni.

Mégis egy állomáson a szüleink leszállnak a vonatról, magunkra hagyva minket, hogy folytassuk az utunkat…

Ahogy telik az idő…

mások is felszállnak a vonatra,

és fontosak lesznek: testvéreink, barátaink, gyermekeink, unokáink, életünk szerelme is…

Sokan fognak leszállni (még életünk szerelme is), kisebb nagyobb űrt hagyva maguk után.

Mások olyan visszafogottak lesznek, hogy

nem fogjuk észrevenni, hogy elhagyták a helyüket.

Ez a vonatút tele lesz örömökkel, bánatokkal, elvárásokkal, új beköszönőkkel, viszontlátásokkal és istenveledekkel.

A siker az, ha jó kapcsolatot ápolsz az összes utassal úgy, hogy a legjobbat adod magadból.

Nem tudjuk, melyik állomáson szállunk le.

Élj hát boldogan, szeress és bocsáss meg!

Ezt azért fontos megtenni, mert amikor leszállunk a vonatról, csak szép emlékeket hagyjunk azoknak, akik folytatják útjukat…

Örüljünk annak, amink van, és köszönjük az égnek ezt a fantasztikus utazást.

Továbbá köszönöm, hogy utas voltál a vonatomon.

És ha le kell szállnom a következő állomáson,

örülök, hogy hosszú utat tettem meg veled!

Jean of Ormesson

Végül pedig a világ leghosszabb boldogságkutatásáról egy beszámoló: 

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)