(Jobban) szeretem magam kihívás - 13. napja

2023.12.13

A 13. napnál járunk, és mára ezt az e-mailt hoztam neked elgondolkodtatásként.

Tegnap a megbocsátással foglalkoztunk, amihez nekem szorosan kapcsolódik a Tükör 4 törvénye. Ismered? Ez egy spirituális koncepció, ami összhangban van a buddhista tanításokkal, amelyek az öntudatosságot és a belső béke elérését hangsúlyozzák.

Nézzük, mit mondanak:

1. Minden, amit a másikban kritizálok - ami ellen harcolok - az Bennem is Bennem van.

2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kitizál - és azt sértőnek találom - az nincs feldolgozva még Bennem.

3. Minden, amit a többiek kritizálnak Bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni - és ha ez engem nem sért - akkor az az ő feldolgozatlan problémájuk, tőkéletlenségük, melyet Rám vetítenek. mert nem tudnak szembenézni vele Önmagukban.

4. Minden, amit én a másikban szeretek, az Bennem is megvan, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyiségében, mivel az egylénységünk mutatkozik meg.

Ha azt gondolod, hogy minden valaki más hibája, akkor sokat fosz szenvedni. Amikor rájössz, hogy minden Önmagadból ered, akkor megismered, mind a Békét, mind az Örömöt.

A megbocsátás párhuzama ezekkel a törvényekkel abban rejlik szerintem, hogy amikor megértjük és elfogadjuk ezeket a tükröződéseket, lehetőségünk nyílik a belső béke megtalálására és a megbocsátásra - mind önmagunk, mind mások felé.

Egy plusz gondolat még a fentiekhez:

Nem az én feladatom, hogy megváltoztassam azt az embert, aki árt nekem, bánt engem. Az a feladatom, hogy magamon változtassak annak érdekében, hogy ne engedjem magam bántani. Az a kötelességem, hogy megtanuljam a 'nem' szót használni, a határaimat meghúzni. Az én feladatom, hogy megőrizzem a saját belső békémet. Nem az én felelősségem, hogy mások jó emberek legyenek. Az én felelősségem, hogy én az legyek.

És az egyik kedven pszichológusomtól hoztam azért egy videót is zárásként (ezt többek között a Facebook csoportban már megosztottam, de ha nem láttad volna), ne hagyd ki: "Mert bántani azt lehet, aki megbántódik." - Mayer Máté


Csodás napot kívánok! :) És a tükör szabály mellett a tükröt használd bátran ma is mosolygásra! Mert tudod csak a tükörben látott személy az egyedüli, akivel életed végéig élned kell.

Ölellek:

Mea

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)