(Jobban) szeretem magam kihívás - 12. napja

2023.12.12

Köszöntelek a 12. napon, a kihívásunk felénél járunk, alább elolvashatod a mai témánkat, itt pedig meg is hallgathatod/nézheted. 

A mai témánk a megbocsátás lesz. Hogy miért ezt hoztam?

A megbocsátás hiánya nem csupán lelki terhet jelent, hanem komoly fizikai egészségügyi kockázatokkal is járhat. Amikor nem bocsátunk meg, a belső keserűség és a harag növelheti a vérnyomást és a szívritmust, így növelve az anyagcsere-betegségek és az elhízás esélyét. A haragon való rágódás folyamatos stresszt okozhat a testünknek, magas kortizolszintet eredményezve, ami hosszú távon árthat egészségünknek. Azok, akik a haragot mint valamilyen igazolást kezelik, valójában saját maguknak okoznak kárt. Az önazonosítás a sértett félként korlátozza az illetőt, hogy teljes életet éljen és szabadon fejlődjön. A megbocsátás megtagadásával gyakorlatilag a múltban ragadunk, és ez alapvetően befolyásolhatja az életvitelünket és jövőképünket. Ennélfogva, a megbocsátás nem csak erkölcsi gesztus, hanem önmagunk iránti törődés is, ami lehetővé teszi, hogy továbblépjünk és egészségesebb életet éljünk.

Köszönöm a kedves visszajelzéseket is, amiket írtok privát vagy a Facebook csoportban a Kihívásról. (Ha még nem tetted, kattints ide, és lépj be ebbe a szuper támogató közösségbe.)

Egy párat meg is osztok veled inspirációként:

"Szia Mea, Engem a pozitív megerősítés hozott ide. Az év végi hajrába elsiklunk az egyszerű, ám mégis fontos dolgok felett. Hasznosnak tartom, hogy megtanuljunk nap, mint nap pozitív gondolatokat hordozni és önmagunkra is időt szánni. Már nagyon várom a holnapot, bíztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulunk tőled! " (Eszter)
"A reális önértékelés felé vezető úton, egyik fontos pontnak gondolom, hogy megtanuljam újra szeretni önmagam. Bízom benne, hogy az adventi kihívásod a segítségemre lesz ezen az úton is! Oly sok más mellet, ezt a kezdeményezést is köszönöm Neked, Mea!" (Ilcsi)
"Ez a kihívàs úgymond kell nekem, mert legalàbb vki figyelmeztet, h hééé àllj meg egy pillanatra és foglalkozz magaddal, a lelkeddel mert ha anya jól van mindenki jól van köszönöm a lehetőséget Mea! " (Barbara)