Ingyenes szabadstrand Budapest mellett: Dunakeszi strand

2023.06.14

Távolsága Budapesttől: 20 km

Belépő ára: pénztárcabarát, maga a strand ingyenes, a mosdó használatért kell számolnunk alkalmanként 300 Ft-tal, illetve, ha szeretnénk enni-inni-kacsát etetni

Nyitva tartása:  Reggel 8-tól este 8-ig

Helyszín kategória: strand

Pontos cím: Dunakeszi, Duna sor 3, 2120

További infók: 

Mit érdemes tudni erről? Mit találunk itt?

- ingyenes maga a strand
- van ingyenes közeli parkoló (a Katonadombnál)
csomagmegörzőt, öltözőt, zuhanyzót, mosdót (utóbbira hozz 300 Ft-ot) igénybe venni
- bicikli tárolót használni
- kutyát is hozhatunk (van kijelölt kutyás strand rész)
- babakocsival, kismotorral, rollerrel is kényelmesen bejárható

- kacsát tudunk etetni, van kacsaeledel automata, de hozz egy 200-as érmét hozzá
- Dunában lehet "pancsolni", parton kavicsokat gyűjteni, stégen napozni vagy a fák tövében hűsölni
- fára lehet mászni
- árnyékos játszótereken levezetni a felesleges energiákat
- madárlátta tanösvényt is találunk itt interaktív táblákkal és qr kódok alapján lejátszható hang és videós anyagokkal 

- sok büfé csábít falatozásra: kurtoskalacs, oriaspalacsinta, lángos, fagyi, hamburger, hekk stb.
- közelben a Katonadomb, ahol újabb szuper játszótér, foci és kosárpálya és szabadtéri edzőgépek is fellelhetőek

- sok programot is szerveznek a nyáron ide: Mozdulj Dunakeszi és Dunakeszi Nyár programsorozat keretén belül tornázhatunk, koncertet hallgathatunk vagy színházi előadásba is csöppenhetünk.

Dunakesziről

Dunakeszi a Budapest agglomeráció északi részén található, a Ráckevei-Duna partján. A város könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel Budapest központjából. Dunakeszi egy közepes méretű város, ahol körülbelül 35 000 lakos él. Az elmúlt években a város népessége fokozatosan növekedett. A Nyugati pályaudvarról egy vonattal (kb. 40 perc alatt, amiből az utolsó 20 perc séta), vagy vonattal és busszal (1 óra alatt, amiből kb. 10 perc a séta) is elérhető. Az autóval érkezőknek ingyenes parkoló elérhető például a Katonadombnál. 

A Dunakeszi strand

Az ingyenes strand gyorsan mélyülő vízzel, sok árnyékot adó fával és kavicsos, 250 méter hosszú partszakasszal várja a látogatókat. A mosdóhasználatért fizetnünk kell (2023 júniusában Dunakeszi lakosoknak 200 Ft, nem Dunakeszin élőknek 300 Ft volt ennek a díja), de a parti zuhanyzók, öltözők használata díjmentes. A strand reggel 8-tól este 8-ig vár ránk.  





Tanösvény és játszóterek a parton

A Dunakeszi Madárlátta tanösvény nem csak egy sima "végigsétálunk típusú" ösvény, Interaktív táblákat is telepítettek ide, amelyek feladatokkal is érdekessé teszik a látogatók számára az ösvényt. Az interaktív táblák esetében meg tudjuk fogni az elemeket, és mozgatható táblácskák segítségével feladatokat tudunk a helyszínen megoldani, vagy le tudjuk olvasni, hogy milyen madár fészkel épp a fejünk felett. QR-kódos táblákat is rejt az út, így mobiltelefonnal madárhangokat és videókat is hallhatunk, láthatunk. 



Az ösvény mellett egy új, madaras tematikájú játszóvárat is építettek A német minőségű játszóvár belsejében madarakról szóló táblákat is elhelyeztek, így a gyerekek játék közben is tanulhatnak. Kis rugós hinták is vannak a vár mellett. Ezek fából faragott jellegzetes bogarakat formáznak. 

Egy picit sétálva a parton további egy játszóteret találunk mászokákkal és hintákkal. De a mászókák helyett a parti fák is csábítanak, hogy megmásszák őket a lurkók. 

A büfék

Számos büfét is találunk a parton. A tipikus strandételek bőséges kínálata elérhető: lángos, hekk, kürtőskalács, hamburger, hot dog, fagyi, palacsinta. A képeken a 2023. júniusi büfé kínálat egy része és akkori árak láthatóak.

Programok

Számos programot is szerveznek a nyáron a strand és a Katonadomb környékére. Érdemes akkor (is) idelátogatni, így például a strandolást megfejelhetjük egy Halász Judit vagy Bagossy Brothers koncerttel.

Ha nem akarsz lemaradni további hasonló tippekről, akkor egyrészt

- iratkozz fel programhírlevelünkre, és időről-időre elküldjük neked az újabb programtippeinket, és

-  kövesd a TikTok csatornánkat: