Ide menj a családdal az Északi parton, ha nincsen strandidő

2020.06.22

Ha az idő nem kedvez a balatoni pancsolásnak, akkor sem kell elkeserednünk. Számos alternatív programot kínál az egész családnak a Balaton északi partja. Csak győzzetek választani közülük.  

Tihanyi Családi Szabadidőpark

Tihanyban, a Belső-tó mellett, festői környezetben található a Tihanyi Családi Szabadidőpark, ahol a család apraja és nagyja megtalálja a maga szórakozását. A gyerekeket a játszótéren várja a homokozó, a gémeshinta, és a kedvenc kötélcsúszda mellett számos játék. A szülőket és nagyszülőket a tekepálya és a minigolf teszi próbára.
A kellemes időtöltést a hangulatos pince teszi teljessé, ahol tájjellegű borok mellé zsíros kenyeret, tócsit, palacsintát, és ízletes hidegtálakat és szendvicseket szolgálnak fel.

Kalandsziget Tihany

A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben a kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

A kalandparktól 30 m-re található Tihany-Gödrös szabad strandja, amelyről káprázatos kilátás nyílik Balatonfüredre, és a Balaton egész keleti csücskére.

Balatoni Bobozás - Balatonfűzfő

A balatoni bobpálya Veszprémtől 10 km-re a Balaton északi partján Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától ~500 méterre helyezkedik el.
A pálya 2001 augusztusa óta - egész évben működő - kedvelt kirándulóhelyévé vált a környékre látogató családok, kiránduló csoportok, turisták számára. A 20.000 m² alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.
Továbbá izgalmas szórakozást nyújt a pálya mellett felépített Serpa Kalandpark és a Paintball pálya.

Veszprémi Állatkert

Az állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján, így hétvégéken és ünnepnapokon is. Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik az állatok csodálatos világát.

Balaton Csillagvizsgáló, Balatonfűzfő

A Balaton Csillagvizsgáló - LEADER Kultúrközpontban csillagászati előadások, professzionális eszközök, kulturális és szabadidős programok, gyermek foglalkozások, állandó és időszakos kiállítások, kiadványok és a Csillagfény kávézó várja a vendégeket. 

Bodorka, Balaton Vízivilág Látogatóközpont Balatonfüred

A Balatoni Vízivilág Látogatóközpontban most élőben, szemtől-szemben találkozhatnak a vidék halaival, a pár centiméteres szélhajtó küsztől egészen Közép-Európa leghatalmasabb haláig, a több mázsásra is megnövő harcsáig. Ízelítőül kis válogatást kínálunk testvérvárosunk, a horvátországi Opatija jóvoltából az Adria élővilágából is.

Balatonfüredi kiserdő

Tematikus mesejátszótér található az egykori Angolkertben, de nem olyan hinta-csúszda-homokozó típusú, hanem egy komplex, minden korosztályt megmozgató, természetes elemekből épült mesepark, amely mellőzi a giccses elemeket, helyette a hullámzó Balaton és az erdő tematikájára épít.


Balatoni élménypark - Csopak

A Balatoni Élményparkban a kikapcsolódás mellett, ha mozogni szeretnénk, választhatunk kedvünknek megfelelőt: bébi, gyermek és felnőtt drótkötélpálya, játszóház, slackline, strandröplabda, lábtengó, speedminton, tollaslabda, pingpong, streetball, játszóvár-és hintapark, játszótér, homokozó, tűzrakóhelyek, óriás sakk, trambulin, minilégvár, paint ball, íjászat, mászófal, állatsimogató.

Folly Arborétum, Badacsonytomaj

Az 1900-s évek elején Folly Gyula, pécsi orvos telepített a környékre cédrusokat és ciprusokat és ebből a magántelekből lett mára egy kisebb arborétum. Ami egyébként még ma is családi kézben van és folytatják emellett a borászkodást is. Szóval, amíg a gyerekek szaladgálnak, anya és apa élvezheti a kertet egy pohár borral a kezében.