Hogyan válasszuk ki a megfelelő öltözetet a családi fotózáshoz?

2017.11.08

A legfontosabb a harmónia!

A fotót nagyon meghatározzák a színek, a hangulat, az összhang nagyon nagy mértékben a színeken áll vagy bukik.

Egyéni ízlés dolga, hogy milyen hatást szeretnénk elérni: finomabb, lágyabb hatást pasztell, világos színekkel lehet elérni, ez lehet a baba kék, a lágy rózsaszín, a világos szürke és fehér lágy kombinációja pl.

Vidámabb, élettelibb sorozathoz élénkebb, határozottabb színkombinációkra van szükségünk: közép kék és narancs, piros és zöld, piros és kék, illetve nagyon vagány kombinációt alkot az élénk vagy okker sárga és világos barna, közép barna kombinációja, pici sötét kékkel kiegészítve.

És akkor már meg is említettem, ami szintén fontos: 2-3 színt érdemes összeállítani, amelyek egymással harmonizálnak, egy palettáról valók. Az a legjobb, ha egy szín a 2-3-ból mindenkin visszaköszön, és nem ugyanazon a ruha-darabon :)

Kerülendő mindenkit teljesen azonos szettbe öltöztetni - hiszen ezzel elveszítjük az egyéniségeket --amelyeket érdemes megmutatni a fotón.

Kerülendő a fekete szín (a hangulat miatt), a nagyon apró minták, pöttyök, csíkok, mert ezek zavarják a szemet a fotókon. Illetve nem jók a nagyon nagy méretű logók, feliratok, mert elvonják a figyelmet a kép összhangjáról.

Konkrét kombináció:

Anya: sárga ruha, világos kék kardigán vagy sárga ruha, sötétebb kék blézer

Apa: világos kék ing, teve barna nadrág vagy világos barna, sárga, sötét kék csíkos ing és sötét kék nadrág

A gyerkőcök: kék vagy barna nadrágban/szoknyában, világos sárga vagy világos kék pólóban, kis ingben....

Egy, egyszerű, de szép megoldás: mindenki farmerben, fehér pólóban/ingben, mezítláb, és egyetlen színes kiegészítővel már az egyéniség is becsempészhető: óra, öv, kendő stb..

A kedvenc maci, könyv, baba vagy autó jöhet .. de ha a család folyton bicajozik, akkor egy bicikli is elhozható :)