Hogyan tanítottuk meg egyedül elaludni a gyermekeinket?

2018.04.24

Ebben a videóban elmesélem nektek, hogy hogyan alakítottuk át az esti elalvási rituálénkat, aminek az eredményeképpen egyedül alszik el a 2,5 éves Réka és a 3,5 éves Milu. 

Mióta ezt alkalmazzuk kevesebbet ébrednek vagy nem is ébrednek fel az éjjel. Mi is sokkal kipihentebbek vagyunk. És ez nagyon fontos. Mert tudjátok, ha Anya jól van, mindenki jól van a családban! :)


Az álompor mese - amit minden este elmondunk 

(esti relaxáció gyerekeknek)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Álombogár. Ez az Álombogár Tündérország kellős közepén kedvenc fája kedvenc ágán üldögélt és lógázta a lábát.

Egyszer csak leugrott az ágról, háromszor megpördült maga körül és máris a szobádba termett. Pont az ágyad lábához érkezett. Azért jött hozzád, hogy segítsen ellazulni, elaludni.

Előveszi a táskáját, ami csordultig van töltve csillogó-villogó álomporral. Majd elkezdi szórni rád. Ahol a por hozzád ér, ott ellazul a tested.

Figyeld meg, hogyan szór tele álomporral a bogár:

A lábfejedet.

A térdedet.

A combodat.

A hasadat.

A mellkasodat.

A kezeidet.

A karjaidat és a válladat.

Az arcodat, a csukott szemeidet és a hajadat.

Végül pedig a párnádra is szór egy keveset, hogy ha éjszaka megfordulnál, akkor is álomporhoz érj.

Az álompor segít, hogy éjszaka nyugodtan tudjon pihenni a tested, lelked és hogy arról álmodjál, ami most a legkedvesebb a számodra.

Jó éjszakát!

Amikor a testrészeket sorolom, azt mindig szép lassan mondom, hogy legyen ideje tényleg odafigyelni, arra a testrészre koncentrálni, ellazítani. Ez nagyban segíti a testtudat kialakulását. Az is fontos, hogy a mese alatt végig csukva legyen a gyerek szeme, ez segít, hogy még jobban befelé tudjon figyelni.

És még egy javaslat, ami nálunk szintén nagyon jól működik: ha a gyerek valamelyik testrésze fáj, vagy beteg, oda az Álombogár pluszban egy kis gyógyítóport is szór.

írta: Hanula Erika

Forrás: https://www.csupaszivmagazin.hu/relaxacios-esti-mese-az-alompor/