Hajógyári sziget - játszótér

2018.04.10

Ide menj a családdal! - Játszótér ajánló

A szigetre vezető hídtól nem messze, az autóparkoló közelében található a néhány éve felújított játszótér. Tulajdonképpen nem is egy játszótér, hanem kettő, az egyik inkább a kisebbeknek, a másik a nagyoknak való, bár itt is, ott is vannak olyan eszközök, melyeket több korosztály is használni tud. A hely nagyon barát­sá­gos, tágas és nem utolsó sor­ban árnyas, hiszen óri­ási fák alatt található.

Az egyik játszótér maga a csúszdapark, több hosszú egyenes és kanyargós, nyitott és fedett csúszda található rajta. Kettő kivételével mindegyik egy dombról indul, ezekhez lépcsőn lehet feljutni, majd pár fokot mászni kell. A gyakorlottabbak kipróbálhatják a toronyból induló csúszdákat, az ide feljutáshoz kicsit több ügyesség kell. A széles, a többihez képest rövid, kevésbé meredek csúszdán a kisebbek is bátran csúszkálhatnak.

A csúszdákon kívül lehet hálóalagútban, és kötélhálókon mászni, mindegyik nagyon jó hatással van az egyensúlyrendszerre és a koordinációra.

A másik játszótéren sok olyan dolog található, ami a kisebbeknek való, játszóvár homokozóval, kicsi csúszdával, mászókákkal, rugós hinták, hagyományos hinták, kicsi körhinta és mászóháló.

A játszótéren pozitívum, hogy van mosdó (pelenkázóhelységgel). Ez sajnos még egy ritka dolognak számít.

Aján­lott élet­kor: 1-3 év a kicsik­nek szóló részen, 3-99 év a csúszdaparkban

(Cím: Hajó­gyári szi­get, a Mozaik utcai híd közelében.)