3 élmény ajándék - anyák napjára, gyereknapra

2019.04.30

A minőségi együtt töltött idő erejében hiszek. Azt gondolom, hogy a tárgyi ajándékoknál sokkal értékesebbek a közös élmények. Képzeljétek húsvétkor elmentünk rollerezni a családdal (természetesen miután reggel a nyuszi meghozta az "ajándékot"), a Népsziget egy kockás abroszos helyén hekket ebédeltünk két másik családdal. Nagyon jól éreztük magunkat. És azóta azt kérdezi Milu, hogy mikor megyünk megint rollerezni...

Ennek margójára azt gondoltam, hogy összegyűjtök nektek néhány tippet, ötletet olyan közös programokra, élményekre, amit akár anyák napján, akár gyereknapkor is ki tudtok próbálni. 3 teljesen különböző programot hoztam, ami más-más életkorú és érdeklődési körű gyermekekkel ajánlott. (Én mondjuk mindegyikre szívesen elmennék. :))

1. Közös lelassulás - tanuljatok szépírást, alias kalligráfiát!

Ajánlom azon szülőknek és iskolás korú gyermekeknek, akik szeretnének elmélyülni a díszes, kacskaringós szépírás világában és megtanulni az alapokat. Egy kalligráfia workshopon le tudtok lassulni picit, miközben olyan tevékenységet végeztek, ami garantáltan a jelenben tart és így picit le tudjátok tenni a stresszes mindennapok gondját. Anyák napjára és gyereknapra is találtok már páros kalligráfia workshopokat, ahol együtt tanulhattok, töltődhettek. Nézzétek meg például a Kalligráf Megoldások workshopjait. 


2. Irány a tanya!

Törökbálint határában, Budapesttől alig 12 km-re találjátok a Kecskevilágot, ahol a kecskék mellett malacokkal, csirkékkel, kacsákkal, birkákkal, nyulakkal és egy lóval is találkozhatnak a látogatok. A farmon hétvégente szerveznek úgynevezett FarmTúrákat, ahol  1 - 1,5 órás program keretén belül végig nézhetik a látogatók az állatokat, miközben a túravezetők mesélnek is róluk. A program végén a kecskék karámjába is bemehetnek a "túrázók", ahol a kecskék simogatásán túl, mindenki kipróbálhatja, hogyan kell a kecskéket megfejni. Végezetül pedig meg is kóstolhatják a látogatók a tanyán készített sajtokat és húsárukat. A programokról itt olvashattok részleteket.


3. Munkagépek testközelből 

A Darus Gyereknap azon gyerekeknek jött létre, akik szeretik a nagy gépeket! Ha a Te gyereked is szereti a munkagépeket, és sokat álldogáltok az építkezések mellett, hogy csodálhassátok a masinákat, akkor ez a program Nektek szól! A Darus Gyereknapon nem csak közelről láthatjátok, hanem néhányat ki is próbálhattok (a gyerekek irányíthatnak pl. autódarut egy profi gépkezelő segítségével), sőt be is mehettek alájuk a szerelőaknába. Olyan kiegészítő programok is várják a gyerekeket, amelyek a járművekhez és az építkezéshez köthetőek. Lesz elektromos kisautópálya, ahol a gyerekek kipróbálhatják a vezetés élményét, házépítő ügyességi játék, gipsztörő kincskeresés, hűtőmágnes festés és természetesen munkagépek És a legjobb, hogy a belépőjegy megvásárlásával mindezek a programok ingyenesek! Jegyek és bővebb információ a https://darusgyereknap.hu oldalon érhetőek el.