Egy 2 éves kislány kérései a kórházban dolgozókhoz

2018.06.17

Kedves Doktor, Ápoló és Takarító Nénik és Bácsik a kórházban!

Sajnos úgy alakult, hogy anyukámmal néhány napot a Madarász utcai gyermekkórház Belgyógyászatán kellett töltenünk. Szerencsére már jól és itthon vagyok. :)

De szeretnék néhány kérést megfogalmazni kedves nénik és bácsik nektek, akik a kórházakban dolgoztok:

- Higgyétek el nagyon nehéz nekünk gyerekeknek, amíg ott vagyunk a kórházban. Az nagyon jó, hogy anyukám velem lehetett, de kérlek, ha vizit, vagy nagy vizit van, akkor se küldjétek ki az anyukámat. Nagyon rémisztő számomra ha 5-6 vadidegen beszél róla és a betegségemről mellettem, úgy hogy nem tudom fogni anyukám vagy apukám kezét. Nekem nincsenek titkaim az anyukám előtt, kérlek ti se titkolózzatok és ne küldjétek őt ki ilyenkor a szobából!

- Számomra a legjobb az lenne, ha azt, hogy mi a betegségem, és milyen kezelést fogunk együtt csinálni először az anyukámmal beszélnéd meg kedves doktor néni és bácsi. És az sem baj, ha ezt én nem hallom. Az anyukám ismer és tudja, hogy mit és hogyan mondjon úgy el nekem, hogy az mindenkinek a legjobb legyen.

- Lehet, hogy pici vagyok, de kezelj kérlek partnerként. Örülök, ha tudom mi fog velem történni. Mondd el, meséld el mit fogsz csinálni velem, miért és hogy mennyire fog fájni, mit fogok érezni. 

- Sokkal szívesebben működöm együtt doktor néni és bácsi, ha kedves vagy, beszélgetsz velem mielőtt megvizsgálnál. Nagyon szeretem, ha vidám, színes ruha van rajtad, vagy valami kis rejtett játékosság az orvosi eszközeiden. Nagyon tetszett az egyik doktor néni "hallgatózóján", hogy volt egy plüssállat. Egy másik doktor néni pedig teljesen levett a lábamról, amikor felismerte Sky-t és Everestet a pólómon a Mancsőrjáratból. :)

Az, hogy milyen a szoba, meg az ennivaló nem is számít igazán nekem. 

Tudom, hogy fáradt vagy, sok a kis beteg. De ahhoz, hogy minél gyorsabban meggyógyuljak nemcsak a gyógyszerek kellenek, hanem Te is! 

Nagyon örülök, hogy egyszer azt választottad, hogy hozzám hasonló kis betegeket gyógyítasz! 

Segíts nekem, nekünk ezekkel a kis apróságokkal is! Anyukámtól úgy tudom, hogy ez nem drága. Azt mondta, hogy ez csak hozzáállás kérdése! 

Kérlek, állj így hozzám/hozzánk!

Cserébe sok-sok hálás, mosolygós szempár néz majd vissza rád!

Sok puszi: Réka