Bemutatkozik Mea - az ex bankár, közgazdász anyuka

2020.07.14

Emlékszem kislányként mindig elvarázsolt, amikor édesanyám megengedte, hogy a nyári szünetben vele tartsak "felnőtt ügyeket" intézni. Az ilyen számomra nagyon fontos kirándulások során mindig betértünk a posta mellett a Bankba is. 9 évesen ott állva a pénztár előtt a sorban, magamba szippantva a pénzintézetek jellegzetes illatát, megirigyelve az ápolt ügyintézők sürgését-forgását, fogalmazódott meg először bennem, hogy én szívesen dolgoznék ilyen helyen.

Aztán eltelt jó 10 év és újra ott álltam egy bank ajtajában: ezúttal egyedül, friss diplomámmal és a belépési papírjaimmal a kezembe. Igen, megvalósult. Egészen addig, míg Milu és Réka megszületett a bank volt a munkahelyem.

Kezdetben tanácsadóként a bankfiókban találkozhattam az ügyfelekkel. Szenvedélyesen szerettem azt a munkámba, hogy a pénzügyi kihívásaikban tanácsaimmal segíthettem az embereknek. Még most is előttem van az első lakáshiteles ügyfeleim arca: egy rokonszenves fiatal pár, akik életük első lakását vették meg a segítségemmel. Nem, nem az önerőt adtam nekik én hozzá, hanem csak a tudásomat, hogy megtaláljuk azt a hitelkonstrukciót, amivel megvalósul az álmuk: lesz egy saját otthonuk. Még ha az pár évig egy kicsit közös is a bankkal, ez egy óriás lépés volt a számukra. És számomra is.

Aztán ezt a szenvedélyemet később a bank egyik központi területén kamatoztathattam, ahol már nem csak a bankfiókba hozzám betérő ügyfeleknek találhattam meg a legjobb banki terméket, szolgáltatást, hanem a rám bízott teljes ügyfélkörnek: termékfejlesztő lettem, így a fő feladatom az volt, hogy felismerjem az ügyfelek igényeit és arra tudjak gyorsan, jó válaszmegoldást kínálni.

Mea gyermekei: Réka(7) és Milu(8)
Mea gyermekei: Réka(7) és Milu(8)

Aztán megszületett a 2 gyermekem, egymás után nagyon gyorsan (1 év különbséggel). És sajnos a banki kötött munkavégzési formámba már nem tudtam visszailleszteni magamat úgy, hogy a munka-magánélet egyensúlyt is meg tudjam teremteni. Közben elindult az Anya-talpaló oldalam is, ahol a szenvedélyemet vittem tovább: segíteni más anyukáknak, csak most éppen abban, hogy jól/jobban éljék meg az anyaságot.

De valami mégis hiányzott. Eddig. Az a miliő, az az illat, amit anno éreztem, mikor a pénzügyekben segíthettem. Mert közgazdászként, több, mint 15 éves banki tapasztalattal a hátam mögött mégis csak a számok világában vagyok a legkomfortosabb.

Ezért hát útnak indul az Anya-talpaló egy új területe, a Pénzügyi-talpaló, ahol nem kisebb a célkitűzésem, mint hogy az anyukák, a családok pénzügyi tanácsadója, álmok megvalósítója, felmerült problémák, kérdések megoldója legyek. Anyaként a saját bőrömön érzem, hogy milyen pénzügyi kihívások állnak egy család előtt, ex bankosként pedig pontosan tudom, hogy mik a legjobb megoldások ezekre. Legyen szó hitelfelvételről, CSOK vagy Babaváró kölcsön igénylésről, felújítási támogatásról, biztosításokról, mostantól ebben is számíthattok rám.

Mea Pénzügyi-talpaló 

Pénzügyekről, családoknak, érthetően, tudatosan