Az anyaság megmutatta, hogy kik az igaz barátaim.

2018.05.24

Mielőtt anya lettem, nagy társadalmi életet éltem és sok barátom volt. Sok olyan barátom volt, akiket bármikor elhívhattam bulizni vagy akikkel utazhattam. Akárhol fordultam meg, barátokra tettem szert, gyorsan alakítottam ki kapcsolatokat bárkivel.

Az anyaság megmutatta, hogy kik az igazi barátaimHa most visszatekintek erre az időszakra, akkor jól látom a barátságaim alapján, hogy mi volt igazán fontos akkoriban az életemben: hogy jól érezzem magam, hogy a lehető legteljesebb mértékben élvezzem az életet. Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, a kapcsolataim kissé megváltoztak. Hamar rájöttem, hogy azok, akiket a barátaimnak tekintettem, nem azok, leszámítva a gyermekkori legjobb barátomat és néhányat azok közül, akikkel együtt nőttem fel.Miközben ők továbbra is buliztak, utaztak és kalandoztak, én a terhességemmel járó reggeli rosszullétektől szenvedtem otthon.
Egyre ritkábban hívtak fel, egyre kevésebb üzenetet és meghívást kaptam, de egyre inkább világosabbá is vált, kik az igaz barátaim. Ez egy igazi próbája volt a barátságaimnak. Én pedig elkezdtem nagyra értékelni azokat a barátságaimat, amelyek kiállták ezt a próbát.Az anyasággal, főleg az első időszakban minden megváltozott: egy kis emberért lettem felelős. Hirtelen minden, ami korábban olyan fontos volt, emlékké vált. Megszűntek a nagybeszélgetések, de egyre tisztábban láttam, hogy kiket szeretnék beengedni az életembe.Arra vágytam, hogy más anyukákkal legyek kapcsolatban, akikkel megbeszélhetjük a babával kapcsolatos dolgokat és akik nem ítélkeznek. Az anyaságnak vannak olyan problémái, amiket azok értenek meg legjobban, akik maguk is benne vannak ugyanebben a helyzetben. Szükségünk van arra, hogy olyan emberekhez kapcsolódjunk, akik nagyon hasonló élethelyzetben vannak, hasonlóak a körülményeik. Így nem érezzük magunkat annyira egyedül.Manapság kevés barátom van, de ők igazán értékesek számomra.
Együtt sírunk, együtt nevetünk, támogatjuk és biztatjuk egymást.
Ezek a nők kávét hoznak nekem. Csak úgy.
Ezek a nők felhívnak, csak azért, hogy bejelentkezzenek.
Ezek a nők segítenek a baba körül, csakhogy egy kicsit egyedül lehessek.
Szánnak arra időt, hogy együtt legyünk és mélyítsük a barátságunkat.
Ezek a nők megtartják azt, aki éppen bajban van.
Ezek a nők megosztják egymással az életük történéseit, a rosszat és jót is.
Ezek a nők inspirálnak engem.
Ők adnak tanácsot.
Ezek a nők ugyanazokkal a napi kihívásokkal szembesülnek, ugyanúgy élik meg a gyermeknevelés nehézségeit.
Akkor is ott vannak, ha elfelejtettem válaszolni az üzenetükre, vagy ha túl fáradt vagyok ahhoz, hogy elmenjek velük jógázni.
Ők a családom, összetartozunk. Ők tanítottak meg arra, mit jelent az igaz barátság.

Forrás: Rachel Gorton 

https://www.mother.ly/life/motherhood-helped-me-understand-what-real-friendship-is