(Jobban) szeretem magam - vagyis a Mondj Igent Magadra kihívás 2. napja

2023.12.02

Alább olvashatod a 2. napi feladatodat és annak hátterét, de ha inkább hallgatnád vagy néznéd, akkor az alábbi képre kattintva ezt is megteheted:

A mai megerősítő mondatunk: 

"A zene által mélyebb összhangba kerülök az érzéseimmel, ami segít jobban megismerni és elfogadni önmagam."

Önismereti feladatunk mára:

Ma egy különleges önismereti feladattal készültem: Keressétek meg a kedvenc zenéteket! Ez lehet egy régi kedvenc, ami már évek óta veletek van, vagy egy új dal, ami mostanában fogott meg titeket. Hallgassátok is meg ezt a dalt ma legalább ötször.

A nap folyamán különböző időpontokban tegyétek ezt, és figyeljetek arra, hogyan érzitek magatokat a dal hallgatása előtt és után. Engedjétek, hogy a zene teljesen átjárjon benneteket, és figyeljétek meg, hogyan reagál rá a testetek, az elmétek és az érzelmeitek.

Miért jó, ha ezt teszed?
  • A kedvenc zenétek többszöri meghallgatása különféle érzelmi állapotokat idézhet elő. Ez segíthet jobban megérteni, milyen érzelmeket és gondolatokat társítotok a dalhoz.

  • A zene nyugtató hatással bírhat, segít csökkenteni a stresszt és ellazítani a testet.

  • Egyes emberek számára a zene javíthatja a koncentrációt és növelheti a produktivitást, különösen ha olyan feladatokat végeznek, amelyek monotonitást vagy rutint igényelnek.

  • A zene lehetőséget nyújthat az önvizsgálatra és az önismeret mélyítésére, különösen, ha figyelmesen hallgatjátok és elemzitek az érzéseket, amelyeket kivált belőletek.

  • A kedvenc dalaitok gyakran kapcsolódnak személyes emlékekhez és élményekhez. Ezek a kapcsolódások segíthetnek felfedezni és újraértékelni múltbeli tapasztalatokat.