Eszmecserék

2017.05.22. 10:00-12:00

HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó Budapest, Csányi utca 7., Budapest, 1077

Nőből Anya - Miért nem mondta senki előre, hogy ez a világ legnehezebb "munkája"?
A többségünk élete teljesen a feje tetejére áll az első gyermekünk megérkezésekor. Voltak elképzeléseink, elveink a gyereknevelésről (különszobában alszik stb.), aztán megérkezett és az át nem aludt éjszakák, stresszes napok számának növekedésével nőtt a feladott elveink száma is.
A gyermek születése előtti években egész másra fókuszáltunk: tanulunk, állást keresünk, dolgozunk, tovább képezzük magunkat, előrébb lépünk a ranglétrán, moziba megyünk, olvasunk, barátokkal feltöltődünk, sportolunk. Meredek váltás, mikor ezt az egészet elvágják és otthon találjuk magunkat egy másik világban, teljesen más feladatokkal, a nap nagy részében egyedül.
Keveset beszélünk róla, hogy ez az egész együtt olyan kihívás, és akkora rugalmasságot kíván, amihez nehezen hasonlítható bármilyen más változás az életben. A többi életciklus váltás általában fokozatosabban alakul, beleérik az ember, nagyobb hasonlóság van két lépés között.

Az Anya-talpaló találkozón erről a változásról beszélgetünk, körbejárjuk ennek az óriási váltásnak az érzelmi oldalát, tippeket osztunk meg egymással, hogy miként lehet elfogadni az új helyzetet, hogy tudjuk elfogadni az örömet, lehangoltságot, idegességet, monotonitást. Hogy ne csak túléljük, hanem jól éljük meg ezt az időszakot!Legutóbbi bejegyzéseksz...